Inlägg

Inlägg som Peached har skrivit i forumet
Av Peached
Skrivet av CrispVanDahl:

Ibland köper vi produkter för bruk på redaktionen, typ kontorsskärmarna vi använder.

Nu blir det en diskussion om semantik. AOC har inte betalar för en tjänst eller köpt en artikel. Vi äger inte skärmarna. Vi lånar dem till testriggarna. Vi ger inget omdöme och ger ingen köprekommendation i artikeln utan snarare informerar om det.

Ni visar upp bilder på skärmen, skriver ut tillverkaren, modellnamnet, dess specifikationer, skriver lite om skärmen, länkar till tillverkarens hemsida samt så tackar ni även tillverkaren... och det är inte någon sponsring eller reklam. Nejdå. Tillverkaren lånar självklart ut skärmar i åratal utan någon som helst form av kompensation eller motprestering.

https://i.imgur.com/g2bmVu7.jpeg

Av Peached

Kunde inte låta bli.

https://i.imgur.com/iQn3FpW.png

Originalet från 1985 är så mycket bättre.

Av Peached

James Holden ‎– I Have Put Out The Light (Original Mix).

Av Peached
Skrivet av CrispVanDahl:

Det första stycket vet jag faktiskt inte ens hur jag ska svara på. Är artikeln inte sponsormärkt är den inte sponsrad.

Skulle vi behöva köpa allting vi testar själva skulle vi aldrig kunna släppa en recension vid release. Vi får ingenting av tillverkarna. Däremot får vi låna exemplar för test eller låna under en längre period som ett referensexemplar. Ingenting byter ägare.

Se ovan svar. Utan möjlighet att låna exemplar av produkter för recension skulle väldigt få ha möjlighet att bedriva testverksamhet.

Jag förstår hur du menar och tackar för feedback. Det ska dock nämnas att i det här fallet har inte AOC sponsrat artikeln utan lånat ut skärmarna till oss då de uppfyller vår kravspecifikation.

2015 köpte ni enligt egen utsago era testskärmar.

Citat:

Det senaste skiftet skedde år 2015 i samband med att Geforce GTX Titan X lanserades, då två Dell P2415Q inhandlades för att underlätta testandet och göra det möjligt att köra samtliga upplösningar i redaktionens testsvit för grafikkort på båda testriggarna.

Citat:

Trevligt nog var bildskärmsmakaren AOC villiga att skicka över två nya skärmar till redaktionen, vilka bättre möter våra behov i dagsläget.

Att ni nu inte betalt för skärmarna utan fått dessa av AOC (säkerligen efter att ha ställt frågan till flera olika tillverkare) är inget annat än sponsring, hur ni än vrider och vänder på det.

Av Peached

Ralph Fridge - Paradise (Nu Gray Mix).

Av Peached

Har lyssnat på de trådlösa högtalarna Beolab 28 som kostar 190,000 kr och som ingår i paketet för 590,000 kr och kan med handen på hjärtat säga att det är lätt att hitta betydligt mycket bättre ljudande och designade trådlösa högtalare. Golvhögtalaren KEF LS60 Wireless eller stativhögtalaren KEF LS50 Wireless II samt subwoofern KEF KC92 med KW1 Wireless Subwoofer Adapter Kit är två exempel som bägge kostar knappt 60,000 kr per "system".

B&O har alltid varit och kommer alltid att vara överprisat designskräp, precis som Bose.

Av Peached
Skrivet av CrispVanDahl:

Nu har ju dock inte AOC köpt någon sponsrad artikel utan bistått med skärmar till testriggarna. Lite på samma sätt som vi tackar Asus för moderkorten, Seasonic för nätaggen och Noctua för kylarna.

Sponsrat innehåll är och kommer förbli uppmärkt. Är det inte en sponsormärkning har vi antingen köpt produkten själva eller fått låna ett exemplar utan krav eller löfte om motprestation.

Har ni inte betalt för produkten är den sponsrad. Ett företag ger inte bort saker gratis bara för att.

Av Peached

Eftersom man inte äger spelen man "köper" (förutom via GOG) så betalar jag så lite som möjligt. Kan inte minnas senast som jag betalade mer än 50 kr för en AAA-titel. Har en stor backlog så jag har inte bråttom med att köpa spel, utan kan vänta tills spelen jag vill ha dyker upp på keyshops under 50 kr, vilket oftast inte tar mer än 1 år. Köpte tidigare i dag Callisto Protocol för 47 kr. Skulle ha kostat mig 692 kr om jag köpte det på Steam.

Av Peached

Det är måhända inte N95-klassat, men skulle jag se någon använda ett munskydd med RGB-ljuseffekter ute bland folk så skulle jag hålla mig långt borta, för använder man ett sådant har man inte alla hästar hemma.

Av Peached

Använder VPN när jag är ute och 🏴‍☠️ på de sju haven.

Av Peached

12345...6.

Av Peached

Artikeln saknar texten sponsras av AOC... så jag fixade det åt er.

https://i.imgur.com/1f24JRO.jpeg

Av Peached

Chansade på alla frågor då jag inte har den förkärlek till företaget som många verkar ha. Ser ingen anledning att handla där då det jag har köpt alltid har gått att hitta billigare hos andra aktörer. I många fall markant mycket billigare.

Av Peached

Oh noes! Om det ändå gick att göra något åt detta, som att byta DNS...

Av Peached

Nej, det är inget för mig. Den dagen som jag inte kan spela i (låt oss säga) 4K60 så köper jag nytt.

Av Peached

Om Bahnhofs tekniker ändå kunde vara lika snabba med att åtgärda konstanta problem som VDn är på att kommentera nyheter i ett försök att håva in nya kunder... så hade jag kanske varit kvar som kund.

Av Peached

1 TB systemisk samt 4 GB speldisk, båda M.2 NVMe.